вівторок, 18 жовтня 2022 р.

Зрілість спільнои. пошуки шляхів до стабільності

 #Community_maturity_finding_the_ways_to_sustainability

#Зрілість_спільноти_пошук_шляхів_до_стабільності

(в умовах війни).

Такою є назва проєкту, який реалізує жіноча благодійна організація "Наші візії" за фінансової підтримки громадської організації "IRIS" (штат Айова, США)., 2022 рік Цього тижня відбулась друга зустріч у рамках проекту (Центр волонтерства, створений ЖБО "Наші візії" на базі Жидачівського центру творчості для дітей та молоді,











Зазначимо, що учасники проекту - люди різних професій, віку, представники учнівської та студентської молоді, громадських організацій та внутрішньо переміщені особи.

Під час зустрічі ми обговорювали деякі теоретичні питання, знання яких є важливими для розуміння основної ідеї проєкту ("громадянська компетентність", "громадсько - активна позиція", "лідерство у громаді", тощо
Ми ознайомилися з окремими цікавими проєктами, які реалізуть громади в Украні під час війни. І це справді неймовірні ідеї, які надихають та гідні наслідування.
Сподіваємось, що й наші локальні ініціативи будуть успішними, матимуть практичне значення та популяризуватимуть нашу громаду.

понеділок, 3 жовтня 2022 р.

"Python beginning"

 



#meetandcode

#sap4good

#codeEU

#GURT4Code

Ресурсний центр ГУРТ: Портал суспільно активних громадян

Meet and Code

#Our_vision

 Ми віримо у ЗСУ  та  з приємністю реалізовуємо нові проекти для молоді нашого міста. Цього разу  жіноча благодійна організація  «Наші візії» запросила дітей для участі у подіях проект у "Python beginning" у рамках ініціативи "Meet and cood" у співпраці TechSoup Europe та Hаus des Stiftens gGmbH. 

   Як можна зрозуміти із назви , мова йшла про знайомство із мовою програмування Pyton, яка сьогодні досить широко використовується і має практичне значення. Цікаво, що вивчення елементів цієї мови також входить у шкільну програму з інформатики. То ж участь у проекті дозволила школярам поглибити свої знання і пробувати використовувати їх на практиці. Бо під час сесій діти мали змогу виконувати практичні роботи та навіть створювати власні невеличкі проекти.

Дякуємо Андрію Юрківу (програміст) за професійно підготовлені лекції, цікавий і доступний виклад досить складного матеріалу та Ігору іванціву за супровід

  Учасники отримають невеличкі заохочувальні подарунки на згадку про ці активності.

Проєкт однозначно матиме продовження. Адже програмування (без перебільшення) - це та галузь, яка сьогодні розвивається найшвидше і яка дуже імпонує багатьом молодим людям.

Ще раз усім ДЯКУЄМО

четвер, 21 грудня 2017 р.

презентація проекту "Brave kids" на Міжнародній конференції "Культурні відносини України та ЄС: перші досягнення"

Презентувала наш майбутній фестиваль "Brave kids" на Міжнародній конференції "Культурні відносини України та ЄС: перші досягнення" . Модератори заходу Данило Яневський та Андрій Курков відкрили її цитатою Умберто Еко, яка мені сподобалася: "We must remember that it is culture, not war, that cements our [European] identity. The French, the Italians, the Germans, the Spanish and the English have spent centuries killing each other. Today, we've been at peace for 70 years and no one realises how amazing that is any more. Indeed, the very idea of a war between Spain and France, or Italy and Germany, provokes hilarity. The United States needed a civil war to unite properly. I hope that culture and the [European] market will do the same for us».


неділя, 12 жовтня 2014 р.

Привіт усім! Отож,  у Вишкові (Долинський район Івано- Франківської області) пройшла школа журналістської майстерності у рамках проекту "Медіа- освіта для молодого демократа: інструменти та бачення". Є про що писати... Готуйтесь читати:)))

пʼятниця, 10 жовтня 2014 р.

день 2. Знайомимось з інструментами демократії)))


         Наступний день був не менш насиченим, але водночас цікавим.  Учасники відвідали майстер – клас журналістської майстерності від Соломії Онуфрів, доцента кафедри української преси факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Вона розповіла про різноманітність сучасних  медіа – джерел, і особливий акцент зробила на тому, як слід правильно писати замітку  (адже, у подальшому, учасникам потрібно буде створити власну газету, а для цього треба мати не тільки бажання, а й базові знання). 
Цього ж  дня своїм власним досвідом поділилась з присутніми Катерина Щоткіна (українська журналістка, дитяча письменниця, редактор відділу «Церква» тижневика «Дзеркало тижня. Україна». Перший лауреат Премії імені блаженного Кароля Войтили (Папи Римського Івана Павла II) для журналістів, котрі пишуть на релігійну тематику, за аналітичні публікації в DT.UA.).

Особливу увагу вона приділила такому важливому і непростому журналістському інструменту як інтервю. І, одразу слухачі спробували взяти в Катерини Щоткіної інтервю, тому майстер – клас від неї переріс у жваву дискусію. І знову, від теорії -  до практики. Учасники отримали завдання, яке на тренінгах часто називають «робота в полі», - спробувати взяти інтерв’ю у представників місцевої громади і дізнатися про вияви демократії у  їхньому селі, про історію села, цікавих людей, тощо. Усі команди презентували свою роботу (у мультимедійний спосіб). Найцікавішою була робота групи, якій вдалося розшукати корінного мешканця, який має трембіту, дримбу, і вміє на них грати, та вчив цього наших респондентів! А яке захоплення викликало інтервю з бабусею, яка вишиває і має цілу колекцію старовинних вишивок місцевого стилю, розмова з вчителями, працівниками клубу, магазину. Спільно з тренерами було проаналізовано цю роботу, вказано на сильні моменти, а також на певні недоліки. Під час журналістської майстерні не було часу нудьгувати. Напружена робота змінювалась веселими енерджайзерами від Сергія Айфа та Наталки Максьолової. А вечорами учасники мали змогу переглянути фільми європейських режисерів про розвиток демократичних основ у Європі. Здавалось би, усього три дні, але часом і за такий короткий час можна здружитись, тому їхати додому зовсім не хотілось. Попереду на всіх чекає чимало роботи, повязаної  із дальшим ходом проекту:  тренінги у Львові, Жидачеві та Калуші, інформаційні кампанії  у цих же містах, випуск молодіжних газет. А поки що я написала своїм американським колегам перший відгук про журналістську майстерню такими словами «Добра команда – добра робота»  -  «Good team good job». На що вони відповіли: « We are very pleased that the project is moving forward!» - «Добре, що проект успішно стартував!».  Тож хай заряд, який ми усі отримали від такої плідної праці та  відпочинку, дасть сили здійснити все задумане.
Леся Баранкевич, керівник проекту,
голова жіночої благодійної організації «Наші Візії»